I Seminari d’Estudis Catalans del Vuit-cents. Tindrà lloc el proper 14 de desembre de 2012, a la Universitat de Barcelona (Facultat de Filologia, edifici Josep Carner, c. Aribau, núm. 2, 5è pis), a les 12 h., amb la intervenció del Dr. Joan-Lluís Marfany (Universitat de Liverpool) sobre el tema «Varietats de la literatura catalana durant la primera meitat del segle XIX: què s’escrivia en català i per què».
Vegeu arxiu
I SIMPOSI INTERNACIONAL NOVES TENDÈNCIES EN EL I+D+I EN LITERATURA, LLENGUA, ENSENYAMENT I TIC SOBRE LA CORONA D'ARAGÓ (EDAT MITJANA I EDAT MODERNA). DE LA INNOVACIÓ AL CÀNON. 18-19 de desembre de 2012.
Visiteu la pàgina Vegeu arxiu
La jornada "Egodocuments i religiositat a l'època moderna" tindrà lloc el proper 12 de desembre de 2012, a la Universitat Autònoma de Barcelona (Facultat de Filosofia i Lletres. Sala d’Actes Frederic Udina). Comptarà amb les intervencions d'Stéphane GOMIS (Université Clermont II), Anna SCATTIGNO (Università degli Studi di Firenze) i Joan PEYTAVÍ DEIXONA (Université de Perpignan) i finalitzarà amb una taula de debat en què participaran Antonio CASTILLO (Universidad de Alcalá), Vicent ESCARTÍ (Universitat de València), Òscar Jané CHECA (Universitat Autònoma de Barcelona), Isabelle LUCIANI (Aix-Marseille Université), Stéphane MICHONNEAU (École des hautes études hispaniques et ibériques (Casa de Velázquez, Madrid), Eulàlia MIRALLES (Universitat de València), Patrice POUJADE (Université de Perpignan), Antoni SIMON I TARRÈS (Universitat Autònoma de Barcelona) i Verònica ZARAGOZA (Universitat de Girona).
Visiteu la pàgina
Marinela Garcia Sempre i M. Àngels Llorca Tonda han tingut cura de la publicació "Vides medievals de sants: difusió, tradició i llegenda" (Alacant: Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (Symposia Philologica, 22), 2012), volum que conté vuit treballs d'especialistes en literatura medieval europea, castellana i catalana i en literatura moderna catalana.
Dimarts 13 de novembre va tenir lloc al Círcol Maldà de Barcelona, la presentació de l'edició de l'obra catalana de Pau Puig, curada per Maria Rosa Serra i publicada per editorial Barcino a la col·lecció Baró de Maldà; hi van intervenir Carles Duarte (per Amics dels Clàssics), Albert Rossich (com a director de la tesi de M.R. Serra) i la curadora mateixa. A continuació va tenir lloc una lectura dramatitzada de l' "Entremès de les beates" de Pau Puig, a càrrec d'actors professionals.
Propera sessió del seminari de recerca de l'ILCC: divendres 23 novembre de 2012, a les 12h. (Universitat de Girona. Facultat de Lletres. Sala de l'ILCC). Pere Montalat (Oficines Lexicogràfiques IEC): "El diccionari 'Gazophylacium catalano-latinum' de Joan Lacavalleria Dulac (s. XVII)".
VIII Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics. Bocairent, 9 i 10 de novembre de 2012.
Dimarts, 23 d'octubre a les 19.30 (UB. Facultat de Lletres. Sala de professors, 5è pis Edifici Carner): Xavier Renedo (Universitat de Girona): «Nox dabit consilium: Esbroncades, orenetes i nits en blanc (Llibre dels Fets de Jaume I, § 213-218)».
Els espais del coneixement: aproximació interdisciplinària al pensament medieval (Barcelona, 14-16 de novembre de 2012).
Propera sessió del Seminari de Recerca de l'ILCC (UdG) aquest divendres 19 d'octubre a les 12 h (Universitat de Girona. Facultat de Lletres. Sala de l'ILCC). Pep Vila: "'La tragèdia del cavaller Affranio' i la 'Comèdia dels pecats mortals', dues obres de teatre català del segle XVIII".
I Congrés Internacional sobre Crítica Filològica i Ecdòtica. Textos catalans dels segles XIX i XX", organitzat per la Càtedra Màrius Torres del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida, 4 i 5 d'octubre. Enllaç a la segona circular, al programa del Congrés i als resums de les comunicacions.
El Museu d’Història de Catalunya i l’Institut Europeu de la Mediterrània presenten l’exposició "Raimundus, christianus arabicus" sobre Ramon Llull, l'acte inaugural de la qual tindrà lloc el diumenge 26 de febrer, a la una del migdia, al Reial Monestir de Santes Creus.