Notícies

Articles de 2016

Dimarts, 29 de novembre a les 19.30, Sala de Graus (1r pis Edifici Històric) de la UB: Maria Paredes (Universitat de Barcelona): «Un model epistèmic d’Il·lustració».
El Convegno Internazionale: «Llull: filosofia, filologia, pedagogia, storia. Napoli all’epoca di Llull» se celebrarà des del 30 de novembre fins al 3 de desembre del 2016 a Nàpols.
L'acte públic dedicat a Ramon Llull en ocasió del setè centenari de la seva mort tindrà lloc al saló d’actes del Palau Requesens, seu de l’Acadèmia, el dijous 10 de novembre del 2016, a les 7 de la tarda.
El Simposi Internacional: «Beuter i el seu temps» tindrà lloc a la Universitat de València (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Espai Cultural, 1a planta) els dies 7 i 8 de novembre del 2016.
Dimarts, 18 d'octubre a les 19.30, Sala de Graus (1r pis Edifici Històric) de la UB: Rosanna Cantavella (Universitat de València): «L'edició filològica digital en el marc de les transformacions en la comunicació acadèmica».
El «III Seminari d'estudis hagiogràfics: la literatura hagiogràfica al llindar de la modernitat» tindrà lloc a la Universitat d'Alacant, Sala Rafael Altamira (av. Ramón y Cajal, 4 ), els dies 28 i 29 d'octubre del 2016.
El Seminari Internacional: «El mar, la navegació i la vida marítima a la Mediterrània medieval: testimonis cronístics, narratius i poètics» tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona (Av. de les Drassanes s/n) els dies 16 i 17 de juny del 2016.

Dimarts, 15 de març a les 19.30, Sala de Professors de la Facultat de Filologia (5è pis edifici Carner) de la UB: Jaume Coll Mariné (Universitat de Barcelona): «D’uns llavis massa vermells, d’unes mans massa blanques: petrarquisme i antipetrarquisme a la lírica catalana del Barroc»
El Latin and Vernacular in Renaissance Iberia VI: Brief Forms tindrà lloc a Londres (Institute of Modern Languages Research, Senate House University) el 4 de març de 2016. Podeu consultar el programa en el document adjunt.
Acaba d'aparèixer públicament la web del projecte Corpus textual de la Catalunya del Nord (http://ctcn.espais.iec.cat). Aquest programa de recerca té per objectiu elaborar un catàleg d’impressions fetes a Perpinyà i al territori del Rosselló entre 1500 i 1840, alhora que s’ocupa de l’estudi dels impressors nord-catalans i els llibreters establerts en aquest territori, de llur activitat empresarial i de la història de la cultura catalana, de la literatura i de la llengua en la premsa d'aquestes terres.